anti highlight

Monday, March 14, 2011

Hiking & Picnic D' Jeram Kubang Gajah, Kemensah !!!

salam..
hari ini aq nak cerita pasal weekends pnye event..
baru je lagi..and this should be the best event I ever had.

Mule2 plan untuk geng2 dak2 practikal je.. ade brader nie nak resign dari office kitaorang..
so kire last event la before die pergi ke tempat baru nye tu..

erm..tetibe citer nie tersebar lak..plan nak wat kat Sg Congkak..ade kate bosan, jadi kita pergi ke tempat
yg kitaorang sorang pon tak pernah pergi lagi.. KEMENSAH..yup..that's the place we go..
sure sume surf google maps nak tau jalan die.. le dah tau..sume set..

hari jumaat tu sume collect duit sorang RM 10..collection ade lah dalam RM 100..
malam tu jugak aq dan alan atau org panggil MAZDA (Mohd Azlan B Daud)..best tak name die..haha
tapi bukan tu citer nye sekarang..citer nye malam tu 2 orang je yang wat makanan tuk esok..dari beli bahan sampai lah ke merinate2 ayam..plus mazda ade ajar aq secret recipe's from tentera..seies best..nak wat pon senang je..rase macam ayam madu..tapi lagi best..sluurrrpp..

okay..cukup..esok nye bermula lah journey warga IMRAN ni..
 
starting point..pertama complex..office we all..!!!

nak pecah rahsia..aq dengan mazda paling lambat sampai..yelah nak load up bekalan makanan yang kitaorang buat tu..banyak makanan tu tak kesah lah..cume yang buat nye empat tangan je..paham2 la kalau kami lambat tu ye..hehe

Ble kami sampai..sume dah ready nak move on...kita orang ikot jalan pahang terus wangsa maju then amik MRR2 terus ke Zoo negara..jangan masuk zoo negara lak..ikot kat jalan tepi zoo negara tu..terus sampai hujung..sampai jumpe institut baru melayu muda..camtu la bunyi nye..ngee..

Sampai je kat situ kami terus park kereta kat tepi2 jalan tu..seksa gak la nak parking..kene betol2 tepi takut halang laluan orang lak nanti..sebab jalan kat situ sempit sikit..

The hiking start..seies shit tinggi kitaorang hiking..

penyamun dalam negeri pon xpose camnie..haha
mase nie belum sampai lagi..baru check point 2..kire dah puncak dah sebab aq dah pergi survey awal2 mase tunggu yang lembab nie..hehe..jangan marah..pasnie kitaorang turun bukit je lak..dah xjauh mne dah..ade lah dalam 700 meter g..agak2 jew..toing..

haha..next time jangan pakai selipar pergi HIKING..!!!
Mase kat check point 2 nie lame jugak la tunggu yang lain2 nie..ade setengah jam tunggu..
paling lambat sampai..erm2..yang de mase tu jer tau..kalau sume nak citer ape yang tinggal..haha
erm..pape pon kite sempat gak snap2 gambar kat check point nie..

hilang kan penat jap..
pose jap..!!!
Dah puas pose kite sume terus sambung hiking kite tadi..dah tak jauh dah nie..tapi adventure gak..curam plus licin jalan nak turun tu..

jaga2..licin..!!!

sweet la 2..haha

erm..le dah sampai je..sure best giler tempat tu..seies shit lawar giler jeram tu..


HAHA..time nie dah xleh nak tunggu dah..
ape lagi...sume jom je...
haha..sape xnaik memang rugi..seies !!!
pose dulu sebelum terjun..!!!

tempat nie jarang org datang..jadi rama2 nie xtakut la..men hinggap je..hehe!!!
mandi sakan dak2 nie..penat daki tadi kut..!!!

 sume mandi sakan kot time tu..gilir2 la dgn tukang masak..hehe
food supply..gaga

dari kiri: park, nas, teng.
khemah jap..kang abes kat tukang masak jew makanan nie!!hehe
hai..sempat lagi men suap2 tu..hehe



berani la curi ikan aq..penat buat tau..errrrrrrrr

makan sorang nampak abg kite nie..kantoi..haha
hah..perut sape besar..huh !!!
haha..mase nak balik nie yang malas nak citer nie..
mase tu hujan dah mule turun lak..nak xnak kene gerak balik on the spot..
kami bungkus sume2 barang terus balik..
mase balik tu lagi lame mase kita orang amik..xjangka lak..
maybe sebab jalan licin kot..ramai la jugak yang jatuh..hehe..tuan blog nie pon jatuh jugak..kuang3
tapi jatuh 2 xpe la..bende bese..
yang risau le hujan2 nie..paham2 je lah dalam hutan camnie..banyak bende keluar cari mangsa nye..
bende ape lagi kalau bukan..jeng3..pacat..
huh..dah la lembik2..hisap darah lak tu..nak kata geli tak lah..tapi takut naik kat tempat2 yang tak sepatutnya..hehehe

orang asli kemensah..ade la cikit..hehe!!!


park ji sung..haha..ade x rupe?
sejuk2..haha..sempat wat muke sweet g..!!!


hah..sape kol..????
sempat je lagi..hehe
Dalam sejam setengah berTreking..akhir nye kami sampai keluar jugak dari hutan kemensah tu..
memang macam-macam la jadi..ade yang jatuh..yang cium tikar..erm..tgok blik siapa yang bawak tikar tu..haha


masih menunggu yg lain2 lg..!!!
gedik santai jap..!!!
dalam gambar nie tak secantik tengok sendiri..tunggu aq pakai nikon..hehe


tapi yang penting..pacat sure hinggap..aq saje empat ekor hinggap..ade tu dah kenyang dah baru pasan..rezeki die kot..biar lah..janji kami sume have fun..orite...!!!

kaki2 si mangsa keadaan..!!!

yang nie entah celah mane die jatuh..kotak pon dah tak macam kotak..!!!
yang dua ekor nie..steady je g mene2 pon..haha!!!
akhirnye sume selamat sampai..!!!
selepas ni mane kita orang nak pergi xtau g..tapi papehal sume kene pergi bersih2 kan badan tu dulu..dah bau pacat dah..hehehehe
then we all shoot petronas..mandi and semayang lu..

lek lu........!!!
dah siap semayang sume..ape lagi dah malam kan..perut pon lapar..nak makan kat mane..
hah itu brader Iqbal kite bawak..kat area2 ampang..name tempat tu suzie's corner..
ramai orang kat situ..mat salleh pon ade..maybe tempat nie famous kot..ala2 food court die wat..cakap jew sume ade..hehe
sape lapar?..angkat tangan..nampak nye kami berdue jew yang lapar..haha
tapi dalam ramai-ramai yang meriah nie..ade yang pemalu rupenye..senyap jew..cakap pon bisik2 kat telingan pakwe die..so sweet..hehe
bak kate kak nas..nampak manis jew..men bisik-bisik..hehe
tapi dgn kita orang..senyap pon kene bahan..


hai..masing2 dah kenyang..penat naik turun bukit..mandi sume bagai tadi..
abes makan je kita orang terus shoot balik..balik2 terus tido..esok bangun confirm badan sakit2..hehe

hehe..time nie..dua-dua merpati nie dah jem..hahaha!!!
okey la..aq chaw lu..hope u all enjoy bace nie ye..
pape pon..event nie tentu lagi best kalau ade si dia..sape???hah..ade dalam hati nie..tapi xtau ade dalam hati die ke x??ngee...

..::arious..salam::..

No comments: